De vijfde etappe

20-09-2013 17:55

De vijfde etappe

Vanmorgen ging om 6 uur weer  de wekker. Nee, ik hoor regendruppels op mijn tent. Niet weer hè. Gelukkig hield het snel op en was het de rest van de dag droog. Het blijkt maar weer dat de weersinvloeden veelbepalend is. De begeleiders waren snel klaar met afbreken en weer opbouwen. Het is ondertussen ook een geoliede machine. Jeroen kwam vanuit Bladel weer ons team versterken. Die was wat eerder op de camping en had de beste plaats van de camping uitgezocht. Super! Eindelijk het idee dat we tijd over houden. Onze renners waren ook een stuk sneller “thuis”. Onze tent stond aan een weg op de camping waar alle renners voorbij komen. De muziekinstallatie van Marcel stond op volle toeren te draaien. De sfeer zat er goed in. Alle renners werden door ons feestelijk onthaald. Of met een wave of met luid geroep. De karaokeset werd aangesloten en dat bleef niet onopgemerkt. Er liepen twee troubadours rond op het campingterrein die een serenade kwamen brengen. Ze hadden eigenlijk geen keus. Die werden bijna binnen gesleurd.

 

Sfeerverslag onderweg ( Door Paul)

Robert, Paul, Giel, Dennis, Pieter en Toon hadden tijdens de tocht van vandaag een bezoekje gebracht aan de eerste sponsor van team Blaalse Wend. Eigenlijk hadden ze zin in koffie. Ze moesten daarvoor het aangegeven parcours even verlaten. De organisatie kan de renners volgen door middel van een gps-tracker. Even later, toen ze een kilometer of drie, van het parcours af waren ging de telefoon van Dennis. “Dat zal de organisatie wel zijn””. Niets was minder waar, het was de moeder van Dennis die vroeg wat er aan de hand was, omdat ze het parcours hadden verlaten. Mensen thuis kunnen op dezelfde wijze als de organisatie onze mensen volgen.

 

Sfeerverslag onderweg (Door Jack)

Onderweg vertelt Mark dat zijn fiets moeilijk schakelt. Ze besluiten om langs een fietsspeciaalzaak te gaan om de versnelling na te laten kijken. Mark vertelt zijn verhaal en doet even voor hoe hij schakelt. “Kijk eens hoe moeilijk dat gaat”. “Laat maar eens zien”, zegt de fietsenmaker. En schakelt de fiets alsof er niets aan de hand is. De fietsenmaker besluit zijn controle met de zin”Ik denk dat je beter even langs de EHBO kan gaan om je duim na te laten kijken”.

 

Sfeerverslag van het ontbijt (Door Gino)

S’morgens om 5 uur gaat de wekker. Samen met Sjef ga ik op pad om samen met ongeveer 20 mensen het ontbijt te verzorgen. Elke dag is een grote drapzooi door het natte weer.  Vanmorgen was er een ontbijtcollega jarig. Sjef had een ballon beschreven met haar leeftijd 49. Ze vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk, want iedereen kon haar leeftijd nu zien. Pieter  P. verscheen aan het ontbijt, en een andere collega vertelde dat ze jarig was. Die begon spontaan lang zal ze leven te zingen en heel de tent zong mee. Of ze dat leuk vond? Ze straalde wel, dus weer iemand blij. Daar gaat het om, maak eens iemand blij.

—————

Terug